Нашите ученици

Успех на учениците от ПГЕЕ в Националното състезание „Аз мога – тук и сега”

От 26 до 28 април 2013 година в гр.Девин се проведе Национално състезание по информационни технологии и визуални изкуства „Аз мога – тук и сега”. Състезанието е насочено към учениците, които са с изявен интерес от една страна в областта на информационните технологии, а от друга притежават творчески заложби. То се провежда за трета поредна година и в него участваха ученици от 8 – 12 клас от 24 града в България в 6 категории: Компютърна презентация, Видеоклипове, Графичен дизайн, Редизайн на уеб сайтове, Фотография и Програмиране. Домакин на състезанието беше 4 звездния SPA & WELLNESS комплекс ИСМЕНА в гр.Девин.

Алтай Тахир и Юзкан Сюлейман от 11б клас с ръководител Иванка Ангелова участваха в категория „Графичен дизайн” и се представиха успешно. В категорията се състезаваха 53 участника и Юзкан се класира в Топ 10, и вече е приет като студент в Технически университет гр. София в специалност по избор.

През трите дни на състезанието атмосферата беше творческа и креативна. Освен самото състезание, се проведоха обучителни лекции по направления. Състезанието завърши с много награди, положителни емоции и много нови приятели.

 

Новини